Najlepšia skúsenosť je vlastná skúsenosť, myslím, že mi dá každý za pravdu. Preto keď som sa stal členom tímu KAIROS CENTRA nechal som si spraviť analýzu stavu organizmu u našej milej hematologičky Milky. Vravím si, som mladý, športujem, zdravo sa stravujem, cítim sa dobre, čo už len u mňa môžu prístroje ukázať? Očakával som, že sa potvrdí môj dobrý pocit a výsledok bude výborný. Nebolo to celkom tak.

h29a1043aAko prvé mi Milka odobrala kvapku krvi z prsta. Na veľkej LCD obrazovke som videl ešte živé krvinky a krvné elementy (veľmi zaujímavé vidieť ako to tam žije) a už tu sme zistili, že moje telo nie je v 100 % stave. Krvinky sa zhlukovali do skupín pričom každá krvinka má byť samostatná. Pri ďalšom teste mi bola na prsty rúk a nôh prikladaná elektróda a do môjho tela som dostával slabé elektrické impulzy rôznych frekvencií. Týmto sme zistili ako sú na tom energeticky moje vnútorné orgány. Nakoniec som vypísal dotazník a odpovedal som na doplňujúce otázky aby bolo vyšetrenie kompletné.

Milka potrebovala na vyhodnotenie údajov istý čas a kým to vyhodnotila išiel som na plazmovú terapiu. Plazmová terapia spočíva v tom, že sedíte v miestnosti kde je plazma generátor a ten produkuje elektrické pole negatívne nabité a podľa nastavenej frekvencie sa zameriava na ten orgán, ktorý potrebujeme posilniť. Pri troche fantázie by som mohol povedať, že je to niečo ako liečivé WI-FI.

Asi po 45 minútach prišla za mnou Milka aj s Viktorom (našim špecialistom na výživové doplnky a chemizmus tela) a odprezentovali mi výsledky. Keďže som človek z fachu mali to jednoduché. Tu pokračovalo moje prekvapenie keď mi povedali, že mám mierne plesňami oslabené pľúca, oslabené trávenie a močový mechúr. Po vzájomnej diskusii sme dospeli k tomu, že na nápravu vecí ktoré mám oslabené využijeme kombináciu plazmovej terapie, diéty a podporných prípravkov.

h29a1205aPlazmová terapia bola zameraná na oslabené orgány a z riešení sa mi páčila najviac. Komu by sa nepáčilo leňošenie s vyloženými nohami zatiaľ čo Vás prístroj lieči? Z diéty som mal trochu obavy i keď neviem či je slovko diéta správne. Nazval by som to skôr upravením jedálnička. Podporné prípravky na prírodnej báze tvorili kvapky a výťažky z bylín, rastlín a mali za úlohu rozpúšťať hlieny, posilniť imunitu, pečeň a močové cesty.

Zmena jedálnička spočívala vo vylúčení všetkých sacharidov v priebehu jedného mesiaca. To znamená žiadne zemiaky, ryžu, cestoviny, múku, chlieb, pečivo, ovocie, sladké, ….. To je to čoho som sa obával. Pečivo mám veľmi rád a jedol som ho síce obmedzene ale predsa. Nevedel som si predstaviť ako budem jesť raňajky bez rožka, kam si natriem maslo, ako budem jesť rezeň bez zemiakov a tak by som mohol dlho pokračovať. Ale keďže všetko sa dá zvládnuť, jediné čo je potrebné je pevná vôľa tak som zaťal zuby a pustil som sa do toho. Cieľom bolo upraviť pH vnútorného prostredia a tým vytvoriť nevhodné podmienky pre plesne nachádzajúce sa  v mojom tele.

Moju stravu na najbližší mesiac tvorilo mäso, ryby, kvalitné šunky, salámy, vajcia na všetky spôsoby, slanina, tvrdé syry a samozrejme kopec zeleniny. Prvý týždeň som si zvykal na zloženie stravy. Aj keď som sa najedol do plna, nemal som pocit nasýtenia. Stále mi niečo chýbalo (sacharidy). Po prvom týždni to ustalo a fungoval som v pohode. Niekedy som mal pocit, že moja strava je jednostranná ale to sa dalo čakať. Na druhej strane som mal stravu nutrične vyváženú a nič telu reálne nechýbalo (čo sa týka mikronutrientov). Páčilo sa mi, že som sa mohol najesť koľko som chcel a nebol som obmedzený na váženie jedla, kontrolu kalórií ani iné podobné „cool“ veci . Človek sa dokáže v každej situácii niečo naučiť. Mne táto skúsenosť s upraveným jedálničkom dala pocítiť aké to majú ľudia ktorí majú nejaké obmedzenie celý život. Sú ľudia ktorí nemôžu jesť lepok. Lepok je bežnou súčasťou múky (ochorenie sa volá celiakia), niekomu spôsobuje ťažkosti mliečna bielkovina, mliečny cukor laktóza (laktózová intolerancia) a títo ľudia si nemôžu povedať, že o mesiac s tým prestanem (samozrejme potravinových intolerancii je oveľa viac). V ich prípade to jednoducho nejde. Ja som mal toto obmedzenie z vlastnej vôle a iba na mesiac ale často krát som mal v reštauráciách problém čo si dať. Množstvo jedál je z múky, mäso často vyprážané v trojobale (strúhanka, múka). Keď bolo v ponuke mäso na prírodno samozrejme k nemu bola príloha zemiaky alebo ryža. Keď sa na Slovensku opýtate či namiesto bežnej prílohy môžete dostať viac zeleniny odpoveď je jasná : to sa nedá! J A tak som si dobrovoľne – nasilu zaplatil extra zeleninu. Chýbalo mi aj jedno orosené pivko k stejku alebo pohár vína večer s priateľkou ale čo človek nespraví pre svoje zdravie.

 

Pokračovanie čoskoro.

 

Ing. Milan Sivok

Autor: Milan Sivok

Recent Posts